apa

Intrebari legate de apa

 

apa

Este in ordine, daca se utilizeaza apa de la robinet pentru Ceaiul Kombucha?

Da. Apa de la robinet poate fi utilizata, daca este fiert in prealabil timp de 10 minute. Fierberea ucide bacteriile daunatoare si mucegaiul de apa, care pot exista in apa.

Trebuie fiarta intreaga cantitate de apa utilizata pentru pregatirea Ceaiului Kombucha?

Daca se utilizeaza alta apa, decat cea distilata, aceasta se va fierbe timp de 10 minute. Chiar si apa imbuteliata poate contine bacterii. Acest lucru depinde de locul de unde provine apa. Aceasta ar putea contine si paraziti microscopici.

Cum se poate elimina clorul din apa de la robinet?

Cea mai rapida modalitate de a elimina clorul din apa de la robinet este fierberea neacoperita timp de 5 minute. Aceasta procedura permite disiparea gazului de clor in aer. O alta metoda: se lasa apa intr-un recipient si se tine neacoperit timp de 24 de ore. Astfel clorul se va disipa in mod natural.

Ar trebui sa utilizez apa imbuteliata pentru Ceaiul Kombucha?

Se poate utiliza apa imbuteliata, dar aceasta nu este o necesitate atat timp, cat se poate fierbe apa de la robinet.

Este sigura utilizarea apei de izvor pentru pregatirea Ceaiului Kombucha?

Da. In general este sigura, daca se fierbe in prealabil – in cazul in care traiti intr-o zona, care este departe de un santier industrial unde se utilizeaza agenti chimici toxici. Daca traiti intr-o zona puternic industrializata sau ferme, unde se utilizeaza agenti chimic toxici, apa freatica ar putea fi poluata de metale grele, erbicide si insecticide. Aceste componente toxice ar putea gasi o cale sa patrunda in apa freactica, care alimenteaza izvorul respectiv, si ar putea otravi apa. Daca traiti intr-o astfel de zona, ar fi intelept se utilizati apa municipala sau filtrati apa de izvor inainte de utilizare acesteia ca apa potabila.

Ar trebui sa utilizez apa distilata la pregatirea Ceaiului Kombucha?

Utilizarea apei distilate nu este o cerinta, dar multi o utilizeaza. Totusi, tineti minte, ca procesul de distilare, in timp ce elimina agentii chimici toxici etc., elimina si toate mineralele din apa.

Extras din "WHY DISTILLED WATER?" (De ce apa distilata?) de Dr. John R. Christopher

"Apa distilata extrage numai oxidul de calciu inutilizabil, etc.

Apa distilata are ceva inerent in el in natura unui magnet, ca sa zicem asa, prin care poate aduna aceste minerale respinse si aruncate. Cu ajutorul sangelui si a limfei, transporta acestea catre rinichi pentru eliminare din sistem. Aceasta functie de curatare nu este constanta.

Acest tip de eliminare minerale este denumit, in mod eronat, solubilizare. Expresia ca apa distilata extrage mineralele din corp este total gresita. Aceasta nu extrage mineralele din organism, ci colecteaza si indeparteaza mineralele, care au fost respinse de catre celule si, de aceea, sunt numai reziduuri, blocand functionarea normala a sistemului.

De fapt, incercati sa consumati numai apa distilata timp de doua, trei saptamani. Faceti un sumar de urina inainte sa incepeti si vedeti, daca nu veti fi uimiti de sedimentele minerale din urina dupa doar trei saptamani! Nu exista nici un inlocuitor pentru experienta.

Aceasta acumulare de minerale in organism, in urma consumului de apa naturala si eliminarea mineralelor respinse, ca rezultat al consumului de apa distilata sunt dovezi concludente ale utilizarii si valorii apei distilate pentru consum sau cu scop de pregatire a produselor alimentare".

Daca apa furnizata in orasul meu contine cloramina, pot sa o elimin prin fierbere?

Nu. Fierberea nu va elimina cloramina din apa Dvs.

Care este cantitatea de apa recomandata sa fie consumata zilnic?

DZR (Doza Zilnica Recomandata) de apa este de 64 uncii de lichid (cca. 1800 ml), indiferent, daca consumati ceai Kombucha sau nu. O alta modalitate de a determina cantitatea de apa consumabila zilnic este sa va impartiti greutatea in 2. De exemplu: daca greutatea Dvs. este de 108 pound (cca. 49 kg), trebuie sa consumati 54 uncii de lichid (cca. 1500 ml) de apa zilnic.

Este sigura utilizarea apei din rezervorul de apa fierbinte pentru pregatirea Ceaiului Kombucha?

Incalzitoarele de apa casnice incalzesc apa pentru spalare, nu pentru consum. In general, apa din robinetul de apa calda contine un nivel de metale grele (ca de ex. plumbul), care pune in pericol sanatatea precum si un gust stricat. Aceasta apa este considerata nepotrivita pentru consumul uman.

Intamplator, daca locuiti in Statele Unite, intr-o casa a carei sistem de instalatii sanitare a fost contruit intre anii 1930 si anii 1970, o idee buna este sa lasati apa sa curga timp de un minut inainte sa o utilizati. Acesta va ajuta eliminarea metalelor grele, care se pot aduna in apa, datorita depunerilor din sistemul de instalatii sanitare. Acest lucru este valabil pentru toate ocaziile cand consumati apa de la robinet, nu numai in cazul apei necesare pentru pregatirea ceaiului.

Este pasteurizarea o metoda sigura de a purifica apa?

Conform unui articol scris de catre Dale Andreatta, publicat in editia aprilie/mai 1996 a revistei "Home Power" #52, "...spre deosebire de ceea ce cred oamenii, nu este necesara fierberea apei inainte de utilizare. De asemenea, nu este necesara distilarea apei, daca apa nu este contaminata de agenti chimici sau apa este salmastra. Incalzirea apei la 149° F (65°C) timp de 6 minute, sau la o temperatura mai ridicata pentru un timp mai scurt, va ucide microbii, virusii si parazitii. Aceasta procedura se numeste pasteurizare.”

Cum dezinfectez apa?

Prin fierbere. Punctul de fierbere la nivelul marii este de 212°F (100°C). Desi multe organisme vor muri din cauza expunerii indelungate la temperaturi mai scazute, decat punctul de fierbere, (pasteurizare), incalzirea apei pana la o fierbere totala, continua va elimina orice fel de bacterie, virus sau parazit. Nu exista organisme cunoscute, periculoase pentru fiinta umana, care pot supravietui oricarei perioade de timp la 212°F (100°C). Pentru a fi siguri la altitudini foarte mari, unii ar dori sa fiarba apa cateva minute (peste 8,000 feet – peste 2400 m). Chiar si la 19,000 feet (cca. 5800 m), unde apa fierbe la 81°C, virusii si bacteriile vor fi eliminate in cateva secunde si chisturile de Giardia in cateva minute.

Cateva dispozitive, care pot fi utilizate pentru purificarea apei:

Filtre:

Daca va ganditi sa achizitionati un filtru de apa, sunt necesare urmatoarele dimensiuni de pori pentru filtrarea unor organisme specifice. Pentru un rezultat optim, alegeti intotodeauna un filtru al carui dimensiune a porilor nu depaseste 0.4 microni, daca doriti sa va protejati de bacteriile, ca de ex.: holera, febra tifoida si bacteriile e.coli. Unele filtre combina o dimensiune mai mare a porilor cu rasina , care elibereaza iod la cerere. Acesta este, in general, eficient in cazul bacteriilor si virusilor. Un filtru fara rasina de iod, chiar si cu pori de dimensiuni mai mici de 0.4 microni, nu va elimina virusii – daca utilizati unul dintre acestea pentru apa, care este eventual contaminata de deseuri umane – ar fi recomandabila pre-tratarea apei cu iod.

ORGANISM SI DIMENSIUNEA NECESARA A PORILOR

Oua/larve ale parazitilor

20 microni

Giardia

5 microni

Cryptosporidium

3 microni

Bacterii

0.4 microni

Virusi

0.01 microni

Osmoza inversa:

Marea majoritate a sistemelor de purificare implica o filtrare de vreun fel. Toate tipurile de filtrare functioneaza pe acelasi principiu, doar dimensiunea porilor filtrelor difera. Cea mai buna filtrare, disponibila in comert este filtrarea prin osmoza inversa. Aici dimensiunea porilor este de 0.0006 microni. Margand la pori de filtrare mai mari, aveti nano-filtrarea: 0.006 microni, ultra-filtrarea: 0.06 microni si micro-filtrarea 0.6 microni. Dupa acesta sunt disponibile alte medii de filtrare, incepand cu 1 micron pana la 100 microni, cunoscute ca filtre de sediment. Pentru compararea dimensiunii, parul uman este de cca. 100 microni.

Un sistem casnic de osmoza inversa poate reduce substantial metalele dizolvate, ca de ex. calciu, magneziu, sodiu si mangan, precum si sarurile minerale de salciu, cloruri si alte gusturi. Totusi, presiunea apei trebuie mentinuta la 4-70 psi pentru a pastra forta motrica prin membrana, pentru a obtine o mare claritate, un continut scazut de minerale in apa. Trebuie mentionat faptul, ca sistemul de osmoza inversa nu este o solutie pentru toate problemele legate de apa, si apa trebuie sa fie potabila (sigura pentru consumul uman) inainte de introducerea acesteia intr-un sistem de OI.

Carbune:

Carbunele nu are prea mult efect antibacterian, dar indeparteaza mirosurile si gusturile neplacute, respectiv cateva substante chimice poluante. Cateodata este utilizat ca o completare a dispozitivului obisnuit de purificare a apei.

Filtrul cu micropori:

Acesta va impiedica trecerea microorganismelor mai mari, ca de ex.: amiba si giardia, dar bacteriile si in special virusii vor trece prin acest filtru.

Distilare:

Distilarea este o incercare de a imita natura, apa se evaporeaza dintr-un recipient intr-un alt recipient. Acest lucru exista in natura, in mod constant, in primul rand de la sol (mari, lacuri, rauri etc.) catre cer. Procesul de distilare este accelerat, in general, prin caldura. Exista multe tipuri de unitati de distilare, disponibile pentru consumatori, incepand cu unitatea simpla de doua galoane (9 l) pana la intregi aplicatii de uz casnic. Costul este de obicei putin mai mare, decat in cazul altor dispozitive de filtrare, dar calitatea apei este mai buna si mai sigura. In timp ce procesul de distilare in sine este foarte eficienta, anumite pesticide si substante contaminante, ca de ex.: componente organice volatile (COV) si radon se transforma usor in aburi, si se pot deplasa impreuna cu aburii din camera de fierbere. Aproape toate dispozitive de distilare de uz casnic utilizeaza ventilatoare si pre-, respectiv post-filtre speciale in vederea tratarii eficienta a acestor substante contaminante.

Ce trateaza unitatile de distilare?

Distilarea este un proces eficient pentru producerea apei potabile foarte bine tratata. Distilarea poate reduce semnificativ nivelul de sedimente, de metale si de contaminanti biologici, care nu sunt in stare sa se evapore din camera de firbere impreuna cu aburii. Cand este combinata cu filtrare prin carbon activat eficienta, contaminantii, ca de ex.: COV si radon pot fi, de asemenea, controlate. Se recomanda utilizarea unor unitati proiectate si testate in vederea reducerii contaminantilor periculoase pentru sanatate cu acest scop. Aceste unitati, cand sunt combinate cu filtrare prin carbon activat, pot fi tulizate pentru a trata eficient contaminati, ca de exemplu:

  • Arsen
  • Azbest
  • Atracine (erbicid/pesticid)
  • Benzen
  • Fluorura
  • Plumb
  • Mercur
  • Nitrat
  • Tricloroetilena (TCE)
  • Trihalometan
  • Radium
  • Contaminati biologici (bacterii, virusi si chisturi de apa, ca de ex.: Cryptosporidium).

Un sistem de distilare cu filtrare prin carbon activat poate fi eficient si pentru tratarea contaminantilor de apa potabila estetice, ca de ex.: clor sau bacteriile de fier, care cauzeaza gust, miros si culoare neplacute. Distilarea este o tehnologie eficienta de epuraea apei pentru uz casnic si comercial. Aceasta asigura apa de o claritate distincta, libera de impuritati intr-un grad de pana la 98 %. Unitatile de distilare sunt imbunatatite in mod constant, in vederea cresterii eficientei si a productiei de apa, fiind tot mai populare si rentabile pentru utilizatorii rezidentiali si comerciali deopotriva.

Ce este ploaia acida?

Ploaia acida este precipitatiile cu un pH mai mic de 7.0. O sursa este combinarea ploii cu emisiile de dioxid de sulf, care este un produs auxiliar al arderii combustibililor minerale. Este cunoscuta si sub denumirea de depuneri de acid si depunere umeda.

Last Updated (Saturday, 12 October 2013 16:12)

 
Cum ati aflat de site